Зберігання кишківника на задній черевній стінці

Зберігання кишківника на задній черевній стінці. (8-річний хлопчик.)
Передню черевну стінку і передню частину діафрагми видаляють через лобовий розріз, за винятком нижньої лівої частки (в результаті поперечного розрізу). Сікають шлунок, крім кардії та воротаря, оголюючи задню стінку сальникової сумки. Печінка видалена повністю, парієтальна очеревина (разом з висхідним і низхідним брижею товстої кишки) видалена з нирок, основної частини дванадцятипалої кишки, великих судин і мускулатури і збережена тільки в малому тазі (але тут вона розсічена вздовж сечоводів.) Діафрагма у той час як фасція віддалена від клубової-поперекового та квадратного м'яза попереку. Праворуч оголюється насіннєвий канатик із розрізом у пахвинному каналі до мошонки. Сечовий міхур досить сповнений. Артерії ін'єктують червоною воскоподібною масою.
Зберігання кишківника на задній черевній стінці У реальному розмірі 1100x1520 / 754.4Kb
211 0 0.0

Додано 2023-07-17 anatomia
Поперечний зріз черевної порожнини на рівні 10-го грудного хребця Зберігання кишківника на задній черевній стінці Сальниковий отвір та сальникова сумка

Пальці стопи
Пошарова топографія. Шкіра тильної поверхні пальців тонка, підошвової — щільна, особливо в ділянці проксимальної фаланги. Підшкірна жирова клітковина на тильній поверхні пальців розвинена слабко, на підошвовій пронизана сполучнотканинними перетинками та має виражену комірчасту будову. Тильний апоневроз пальців укріплений сухожилками м'язів-розгиначів які кріпляться до фаланг пальців. З підошвового боку сухожилки м'... Читати далі...


Підошва
Пошарова топографія. Шкіра підошвової поверхні стопи товста та міцно зрощена з підлеглим підошвовим апоневрозом (aponeurosis plantaris) за допомогою великої кількості сполучнотканинних перегородок, які пронизують підшкірну жирову клітковину. Підшкірна жирова клітковина добре розвинена в ділянці п'яткового горба і головок плеснових кісток, де вона виконує роль амортизатора. Завдяки її вираженій комірковій будові нагнійні проц... Читати далі...


close